Update Coronamaatregelen

Op dinsdag 14 september zijn er door premier Rutte nieuwe versoepelingen aangekondigd. Voor Slieker Film betekent dit dat er vanaf 25 september binnen onze zalen geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en vooral dat we weer maximale capaciteit mogen draaien.

Hier zijn we uiteraard ontzettend blij mee. Het afgelopen anderhalf jaar is voor de gehele culturele sector een uitdaging geweest. Deze versoepeling brengt echter wel een andere, minder leuke, maatregel met zich mee: de verplichting om te werken met een Coronatoegangsbewijs.

Dit is een voorwaarde om publiek te mogen ontvangen, want de situatie met 1,5 meter en minder capaciteit mag niet meer worden voortgezet. Dit betekent dus dat je ons programma vanaf 25 september alleen kunt bezoeken met een Coronatoegangsbewijs. Om te controleren dat het Coronatoegangsbewijs van jou is, vragen we je ook naar je legitimatiebewijs.

Een Coronatoegangsbewijs is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatief testbewijs. Hier onder zie je hoe je aan dit bewijs kunt komen. Dit bewijs toon je bij binnenkomst in de vorm van een QR-code.

Regel hier je Coronatoegangsbewijs:
CoronaCheck-app
Papieren bewijs

Instructies voor je bezoek bij Slieker:
Houd bij binnenkomst je ticket, Coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs gereed; zo zorgen we voor een snelle doorloop. Het gele boekje of een ander bewijs van vaccinatie geldt niet als Coronatoegangsbewijs. Ben je ouder dan 13 jaar dan is dit Coronatoegangsbewijs verplicht om een voorstelling bij Slieker Film bij te wonen.
Op de eerste etage wordt je QR code gescand, heb je groen licht dan mag je naar binnen en kun je onbekommerd genieten van een topfilm!

De soorten Coronatoegangsbewijs:
– Vaccinatiebewijs: als je volledig gevaccineerd bent, kun je met de CoronaCheck-app van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Hier lees je precies hoe dit gaat.

– Negatieve testuitslag: maak via Testen voor Toegang een afspraak voor een gratis coronatest. Bij een negatieve uitslag, ontvang je via de testlocatie een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app omzet in een QR-code. Let op: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd en de negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn.

– Herstelbewijs: heb je corona gehad en kun je dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt in de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 11 dagen en 180 dagen oud is.

Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs of de CoronaCheck-app kun je contact opnemen met:
Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Tot 25 september zijn de reguliere maatregelen (zoals de 1,5 meter afstand) nog van kracht. Er is dan nog geen Coronatoegangstbewijs nodig.

Heb je nog andere vragen, neem dan contact met ons op!

DELEN: