Update Coronamaatregelen

Vanaf zondag 28 november gaan voorlopig de nieuwe coronamaatregelen in. In het kort gaat het om de volgende drie maatregelen:
1. Toegang met een Coronatoegangsbewijs + geldig ID-bewijs
2. Verplicht een mondkapje dragen wanneer je rondloopt
3. 1,5 meter afstand bewaren door middel van placering

Zoals gezegd hanteren we voor toegang tot onze zalen een Coronatoegangsbewijs. Deze QR-code is enkel geldig in combinatie met een ID-bewijs. Een mondkapje is verplicht in onze zalen en ook dient er 1,5 meter afstand gehouden te worden. Dit doen wij door middel van placering. Daarnaast draaien we een aangepast programma waar we na 17:00 geen films meer tonen.

Een gele boekje is niet een geldig bewijs. Een Coronatoegangsbewijs is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatief testbewijs.  Hier onder zie je hoe je aan dit bewijs kunt komen. Dit bewijs toon je bij binnenkomst in de vorm van een QR-code.

Regel hier je Coronatoegangsbewijs:
CoronaCheck-app
Papieren bewijs
Een polsbandje van de gemeente (zie hieronder)

Polsbandje van de gemeente
Op vrijdag en zaterdag zijn er voorlopig twee punten (het Waagplein en het Zaailand) in de stad Leeuwarden waar je een polsbandje kunt halen. Met dit polsbandje hoef je maar één keer een coronacheck te doen, en daarna kun je de rest van de dag vrij horeca of andere gelegenheden bezoeken. Het polsbandje kan vanaf het middaguur tot aan 23:00 verkregen worden.

Instructies voor je bezoek bij Slieker:
Draag bij binnenkomst een mondkapje en houd je ticket, Coronatoegangsbewijs en geldig legitimatiebewijs gereed; zo zorgen we voor een snelle doorloop. Het gele boekje of een ander bewijs van vaccinatie geldt niet als Coronatoegangsbewijs. Ben je ouder dan 13 jaar dan is dit Coronatoegangsbewijs verplicht om een voorstelling bij Slieker Film bij te wonen.
Op de eerste etage wordt je QR code gescand, samen met een controle van je ID-bewijs, heb je groen licht dan mag je naar binnen en kun je genieten van een topfilm! Draag het mondkapje tot je zit, daarna mag hij af.

De soorten Coronatoegangsbewijs:
– Vaccinatiebewijs: als je volledig gevaccineerd bent, kun je met de CoronaCheck-app van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Hier lees je precies hoe dit gaat.

– Negatieve testuitslag: maak via Testen voor Toegang een afspraak voor een gratis coronatest. Bij een negatieve uitslag, ontvang je via de testlocatie een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app omzet in een QR-code. Let op: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd en de negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn.

– Herstelbewijs: heb je corona gehad en kun je dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt in de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 11 dagen en 180 dagen oud is.

Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs of de CoronaCheck-app kun je contact opnemen met:
Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

Heb je nog andere vragen, neem dan contact met ons op!