UITVERKOCHT!!! Tim Knol, Djurre de Haan en Gerrit Breteler treden op bij film ‘Blaze’ op 16 mei

Voor deze voorstelling zijn geen kaarten meer beschikbaar! We hebben de Nederlandse Americana-artiesten en -liefhebbers Tim Knol en Djurre de Haan (awkward i), Townes-kenner Peter Bruinsma en Friestalige Townes vertolker Gerrit Breteler uitgenodigd om een inleidend programma te maken bij de film ‘Blaze’ op donderdag 16 mei!

 

 

Tim en Djurre spelen liedjes van Blaze Foley, vertellen verhalen, en leggen uit wat de man zo’n legende maakt. Peter Bruinsma vertelt over zijn avonturen met Blaze Foley’s  vriend Townes van Zandt (in de film gespeeld door Bob Dylans gitarist Charlie Sexton) en Gerrit Breteler vertolkt Townes van Zandt in het Fries!

De kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Hij overleed te jong als onbekende muzikant, maar niet zonder country artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard te hebben geïnspireerd. De film volgt de zanger in verschillende fases van zijn leven: zijn relatie met Sybil Rosen, de impact van zijn nummers en zijn tragische overlijden op 39-jarige leeftijd. Een liefdevol eerbetoon van regisseur Ethan Hawke aan een haast vergeten countryheld.

Meer info en kaartverkoop vind je hier

DELEN: