The sound of Slieker

De combinatie van Cinema, Muziek en Slieker heeft al regelmatig een heerlijke melodie opgeleverd en die tune wordt voortaan vaker afgespeeld met het programma ‘The sound of Slieker’.

Onder die noemer vertoont Slieker bijzondere documentaires en live registraties op een manier zoals een muziekfilm het beste tot z’n recht komt: op groot doek en met het geluid vól open. Soms verstild en akoestisch, dan weer luid en overdonderend. Verwacht portretten van legendarische singer-songwriters en roemruchte bands, spetterende live registraties en biopics van iconen uit de pop, rock, hip-hop, jazz en vele andere stromingen. Beleef het mee en laat je raken door ‘The sound of Slieker’!

Nick Cave en Warren Ellis zijn vier handen op een buik. Het duo maakt al jaren samen muziek: solo, als duo of in de formatie van Nick Cave & The Bad Seeds. Deze film toont hun unieke creatieve relatie en spelen Cave en Ellis materiaal van hun albums Ghosteen en Carnage.

di 24 mei 2022

Bob Dylan wordt 24 mei 81 jaar en dat vieren wij met deze legendarisch geworden documentaire. Filmmaker D.A. Pennebaker reisde mee met Bob Dylan tijdens zijn Engelse tournee van 1965. Met zijn fly-on-the-wall stijl lukte het Pennebaker om Dylan te laten zien hoe hij is: onverstoorbaar.