The best of Filmhuis Leeuwarden

Nog één keer genieten van de meest succesvolle films van de afgelopen jaren in Filmhuis Leeuwarden? Dat kan aanstaande donderdag 31 januari, de hele dag! Om 09.30 uur starten we al met de eerste film en het programma loopt door tot ’s avonds laat. Hieronder de selectie van films en exacte speeltijden. Ter gelegenheid van deze speciale dag, kunt u voor maar 5 euro naar bijna alle films (alleen voor Jagten en Amour wordt regulier tarief gehanteerd).

Om de fysieke verhuizing en de voorbereidingen voor het openingsfestival te realiseren, wordt per 1 februari 2013 een pauze ingelast wat betreft de reguliere vertoning van films, om vervolgens in maart te continueren in het nieuwe filmtheater aan het Wilhelminaplein.

PROGRAMMA:

AFTER THE WEDDING

Deens drama waarin een filantroop terugkeert naar zijn vaderland Denemarken, om geld los te peuteren bij een zakenman op de dag van een bruiloft. Lees meer.

Om 14.10 uur

AMOUR

Een ontroerende film over de liefde van een echtpaar dat vecht tegen de genadeloze klappen die de ouderdom uitdeelt. Lees meer.

Om 09.40 en 19.00 uur

AS IT IS IN HEAVEN

Zweeds drama waarin een beroemde dirigent zich om gezondheidsredenen terugtrekt in zijn geboortedorp, waar zijn ongelukkige jeugd hem parten speelt. Lees meer.

Om 09.30 en 21.30 uur

DAS LEBEN DER ANDEREN

Drama waarin een Stasi-agent in het Oost-Berlijn van 1984 de opracht krijgt een toneelschrijver en diens geliefde dag en nacht af te luisteren. Lees meer.

Om 16.30 

IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME

Intrigerend drama met Kristin Scott Thomas als een vrouw die na jaren van gevangenschap toenadering zoekt bij haar jongere zus. Lees meer.

Om 16.40 uur 

INTOUCHABLES

Op feiten gebaseerd komisch drama over een Senegalese jongeman die de persoonlijke verzorger wordt van een fysiek gehandicapte Franse miljonair. Lees meer.

Om 12.00 en 19.10 uur

INTO THE WILD

Waargebeurd drama van Sean Penn over een jonge atleet die na zijn studie alles opgaf om naar Alaska te lopen en daar in de wildernis te gaan wonen. Lees meer.

Om 21.20 uur

JAGTEN

Drama van Thomas Vinterberg (Festen) met Mads Mikkelsen als een kleuterleider die ten onrechte beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Lees meer.

Om 14.20 uur

YO, TAMBIEN

Spaans drama waarin een 34-jarige man die het syndroom van Down heeft, en tóch universitair geschoold is, verliefd wordt op een nieuwe collega. Lees meer.

Om 12.10 uur

DELEN: