Terschellinger en Tom Hanks-fan Christa Oosterbaan staat op nummer 19 van de PvdA-lijst

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Friese kandidaat-Kamerleden in het alleraardigste rubriekje Benchwatchers.

Recht door zee wordt wel meer gebruikt in de politiek, maar niemand past het credo beter dan benchwatcher Christa Oosterbaan. (Oud) stuurman, Terschellinger en fractievoorzitter van de PvdA op het Waddeneiland. Het ligt natuurlijk te veel voor de hand om met zee-gerelateerde titels te komen, laat staan Waddenfilms; dus geen ‘Poseidon Adventure’ en ‘Das Boot’ of ‘Silence of the tides’. Nee, film is ontspanning: dus lekker een Dan Brown boekverfilming. Met Tom Hanks en die link snappen wij wel weer: die man heeft ook op een eiland gewoond. Christa is kandidaat nummer 19 op de PvdA lijst. Op haar eigen lijst staat klimaatverandering op 1. Team Slieker ziet in deze eilander de nieuwe Milieu-minister in het kabinet Ploumen I.

Wat mis je?
Vanaf Terschelling ga ik niet zo heel vaak naar de film, maar als we gaan vind ik vooral de gezelligheid in de bioscoop een extra plus.

Hoe kijk je nu film?
Via Pathé thuis, Videoland of we kijken wat er op de televisiezenders is.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
‘Inferno’ met Tom Hanks.

Kun je in 1 zin beschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
Spannend, zit gewoon goed in elkaar. Met Tom Hanks heb je altijd een goede acteur en er zit wat historisch besef in. Daar houd ik wel van.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker/in het filmtheater?
Ik hoop het zeker! Een heerlijk, gezellig avondje met een steengoede film. Ik heb er zin in!

De komende week lees je hoe enkele Friese kandidaat-Kamerleden hun filmhonger stillen. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

 

DELEN: