FilmABC

En de winnende film bij de ‘C van Cinema’ is…. ‘Sunset Boulevard’
Alle stemmen zijn geteld en dat betekent dat de film met de meeste stemmen bekend is. De winnende film bij het thema ‘C van Cinema’ is geworden…. ‘Sunset Boulevard‘ (Billy Wilder). De film is op vrijdag 7 februari te zien om 21:10 uur.

De winnende film bij het thema ‘B van Berlijn’ is ‘Das Leben der Anderen’ (Florian Henckel von Donnersmarck) en wordt op vrijdag 24 januari om 20:50 uur vertoond.

Wat is het Slieker FilmABC?
Slieker presenteert een nieuw filmprogramma op basis van de letters van het alfabet. Bij iedere letter wordt een thema met bijpassende films gekozen. Stem op jouw favoriete film en bepaal welke film in de bioscoop komt. Slieker lanceert in 2020 met deze filmische variant van Aap-Noot-Mies in totaal 26 filmthema’s op alfabetische volgorde. Blijf op de hoogte van het Slieker FilmABC en stem mee!

De D van … Dans!
Slieker kiest met de D van Dans voor de klassieke dans en ballet: met een jaren ’40 productie die misschien wel tot ‘de dansfilm onder de dansfilms’ kan worden gerekend; met de feelgood hit uit 2000 die een jeugdig boksertje tot een vertederende balletdanser maakt; met twee films die laten zien dat de interne strijd van ballerina’s soms zwaarder is dan die op het podium; en tot slot een film over een jong talent dat er alles voor over heeft om dat te doen wat hij het liefste doet: in volledige vrijheid te kunnen dansen. Welke film wil jij zien op vrijdag 21 februari? Stemmen maar! Stem via Facebook, instagram of via email: filmabc@filminfriesland.nl

 

Win vrijkaarten
Schrijf je in op de Slieker filmnieuwsbrief en maak kans op 2 vrijkaarten! Elke week worden 2 filmtickets verloot onder de nieuwe abonnees. Schrijf je in op www.sliekerfilm.nl en maak automatisch kans. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Een oogstrelende film dankzij de spetterende Technicolor-kleuren en de schitterend gechoreografeerde en uitgevoerde dansscènes.

De elfjarige Billy Elliot (Jamie Bell) is de zoon van een mijnwerker en woont samen met zijn vader, broer en oma in een achterstandwijk in het noorden van Engeland. Zijn liefde voor muziek en dans wordt aangewakkerd en het duurt niet lang of hij is de eerste en enige jongen die zich bij het balletgroepje aansluit.

Een horror deluxe van Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a Dream). Met een indrukwekkende rol van Natalie Portman als breekbare ballerina op ramkoers richting waanzin.

Veel gelauwerde debuutfilm over het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Om die droom waar te maken, is veel discipline nodig, maar de uitdaging wordt nog groter doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen.

‘The White Crow’, geregisseerd door acteur Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

‘Das Leben der Anderen’ is niet alleen een film over de verderfelijke kanten van de DDR, maar ook een ontroerend portret van drie mensen die in een corrupte staat worstelen met het motto van Bertolt Brecht: ‘Wie zou er niet een goed mens willen zijn?’

vr 7 februari 2020

De meeste stemmen zijn naar de klassieker ‘Sunset Boulevard’ gegaan, een monumentale aanklacht tegen het sterrensysteem in Hollywood, met een fascinerende Gloria Swanson.