FilmABC

Wat is het Slieker FilmABC?
Slieker presenteert een nieuw filmprogramma op basis van de letters van het alfabet. Bij iedere letter wordt een thema met bijpassende films gekozen.  Slieker lanceert in 2020 met deze filmische variant van Aap-Noot-Mies in totaal 26 filmthema’s op alfabetische volgorde.

Winnaar ‘F’ van … Fryslân!
De winnaar van de ‘f’ is ‘Een eeuw Leeuwarden op film‘. Voor deze film zal een spreker worden uitgenodigd die de beelden inleidt en van lopend commentaar voorziet. Deze compilatie van is op vrijdag 20 maart te zien. De kaartverkoop is gestart.

De G van … Godard
Godard volgt in ‘Le Mépris’ elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist (Michel Piccoli) en zijn vrouw (Brigitte Bardot), die steeds meer minachting voor hem voelt. Op 6 april zie je deze klassieker in Slieker! Tickets koop je hier

Twee uur lang genieten van de meest bijzondere beelden van Leeuwarden uit de filmarchieven van het Fries Film Archief en het Historisch Centrum Leeuwarden. Deze productie kwam in 2018 uit op DVD, maar een vertoning op het grote doek brengt de beleving en het kijkplezier gegarandeerd naar een hoger plan.

Godard volgt elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist (Michel Piccoli) en zijn vrouw (Brigitte Bardot), die steeds meer minachting voor hem voelt.

‘Vivre sa vie’ is een van Godards meest dynamische films. Dit tragische vrouwenportret van winkelmeisje Nana (Anna Karina) zit vol energie. Haar neerwaartse spiraal volgen we in een reeks afzonderlijke tableaus vol dagdromen en dans.

Een televisieproducent (Belmondo) ontvlucht samen met een oude vlam (Anna Karina) het burgermansbestaan in Parijs en verzeilt in Zuid-Frankrijk in een warnet van intriges en moord.

De winnaar van de ‘F’ van Fryslân in het FilmABC is de compilatiefilm ‘Een eeuw Leeuwarden op beeld’. Het Fries Film Archief heeft de oude beelden van Leeuwarden bij elkaar gezocht en gedigitaliseerd.

Godard volgt elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist (Michel Piccoli) en zijn vrouw (Brigitte Bardot), die steeds meer minachting voor hem voelt.