Slieker start crowdfundingcampagne

SLIEKER: HÉT FILMHUIS VAN FRIESLAND

Slieker is het belangrijkste arthouse filmtheater van Friesland. Normaal gesproken vertonen we dagelijks de nieuwste premièrefilms en wekelijks diverse filmspecials. Filmliefhebbers vanuit de hele provincie konden tot voor kort hun hart ophalen met ons programma.

Op 12 maart heeft Slieker Film de deuren gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Van een goedbezocht filmtheater met bomvolle programmering naar lege zalen en een uitgeschakelde projector. Gelukkig kan men thuis via Picl.nl nog steeds genieten van films uit de Slieker programmering. Maar zeg nou zelf, met brandende huiskamerlampen is het anders filmkijken dan in een donkere filmzaal. Dáár en nergens anders vindt de ware filmbeleving plaats: prachtige films en documentaires vertoond op een groot doek, met stevig geluid, in een donkere zaal en met de smartphone ook écht uitgeschakeld.

 

HOUD DE FILMBELEVING IN LEVEN

De toekomst van het belangrijkste Friese filmtheater komt in gevaar sinds er van de ene op de andere dag geen films meer worden vertoond en daarmee inkomsten zijn drooggevallen. Ook als we in juni weer open gaan, zal dat vanwege veiligheidsmaatregelen langere tijd niet kostendekkend zijn. Het scenario dreigt te ontstaan dat Friesland geen filmtheater meer heeft waar de filmbeleving het beste voelbaar is.

Om dat te voorkomen hebben wij jouw steun nodig! Slieker heeft een streefbedrag van €30.000 bepaald waarmee we hopen de komende periode een deel van de vaste lasten te kunnen dekken.

 

SAMEN KIJKEN = MEER BELEVEN

Slieker heeft steun nodig zodat we er straks nog zijn met de mooiste films in de beste setting denkbaar. Slieker kan niet wachten om filmliefhebbers straks weer de ultieme filmbeleving te geven. Eerst met een beperkt aantal stoelen op veilige afstand van elkaar, maar zodra het kan weer volle bak. Want filmbeleving ontstaat ook door collectief filmkijken: met z’n allen genieten, lachen, tot tranen toe geroerd worden of wakker geschud worden en nadien in gesprek gaan met elkaar.

Dus help Slieker de coronacrisis door en houd de ware filmbeleving in Friesland in leven. Zodat we straks van de huiskamer weer naar de donkere zaal kunnen. Van 40 inch televisie naar metersbreed doek. Van kijken in je eentje naar collectieve filmbeleving!

 

STEUN SLIEKER HIER

 

Met dank aan:
Auto Haaima Leeuwarden
Bowls ’n Rolls

DELEN: