Programma: SliekerDoks

Slieker Film presenteert: SliekerDoks

Er verschijnen in Nederland schitterende documentaires die binnen het reguliere weekprogramma niet altijd de kans krijgen die ze verdienen. Slieker Film programmeert daarom regelmatig een vertoning van documentaires die het verdienen gezien te worden.

Onder de noemer SliekerDoks worden de beste en de meest verrassende, uitdagende, informatieve, vermakelijke of ronduit hilarische documentaires vertoond. Wat er ook wordt geprogrammeerd, met SliekerDoks biedt Slieker Film altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

 

Dit is het programma:

‘Silence of the Tides’ is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Vijftig jaar na de première vertelt Björn Andrésen, die als tiener Tadzio in Visconti’s meesterwerk Death in Venice speelde, over de tragische impact van die film op zijn leven.

Wat gebeurt er als je magic mushrooms (psilocybine) geeft aan ervaren Zenbeoefenaars die nog nooit drugs hebben gebruikt? Wat gaat ons dat leren over de mystieke ervaring van eenheid met de natuur? Dat zoekt deze documentaire uit. Na afloop krijg je een gongconcert cadeau.

Een meesterlijke en ongelofelijk spannende film van de makers van ‘Free Solo’, over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot.

Het gevoel overweldigd te worden door de natuur, in onderkoeld zwart-wit, met een ondertoon van spirituele verbondenheid. Dat is wat de SliekerDoks ‘Berg’ met de kijker doet.

zo 5 december 2021

Italiaanse boeren op leeftijd zoeken met hun speciaal afgerichte honden naar het witte goud (de Alba truffel) in de bossen van Piedmont. De film laat op liefdevolle wijze de vriendschap zien tussen de heren en hun trouwe viervoeters, en hoe diep hun vriendschap soms gaat.

wo 1 december 2021

Als tweede kind was filmmaker Louis Hothothot illegaal vanwege het éénkindbeleid van China. Zijn vader moest drie jaar jaarsalarissen betalen en zijn politieke carrière opgeven. Na zeven jaar in Europa, reist Louis terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen.

di 7 december 2021

Hartverwarmende en inspirerende documentaire over de onconventionele leraar Dieter Bachmann en zijn leerlingen, die allerlei verschillende nationaliteiten hebben

wo 8 december 2021

Deze documentaire is een fascinerende wandeling door twee grote tentoonstellingen met werk van de Britse kunstenaar David Hockney.