Programma: Slieker Doks

Slieker Film presenteert: Slieker Doks

Er verschijnen in Nederland schitterende documentaires die binnen het reguliere weekprogramma niet altijd de kans krijgen die ze verdienen. Slieker Film programmeert daarom regelmatig een vertoning van documentaires die het verdienen gezien te worden.

Onder de noemer Slieker Doks worden de beste en de meest verrassende, uitdagende, informatieve, vermakelijke of ronduit hilarische documentaires vertoond. Wat er ook wordt geprogrammeerd, met Slieker Doks biedt Slieker Film altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

 

Dit is het programma:

wo 26 februari 2020

‘Honeyland’ is een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat.

di 25 februari 2020

‘For Sama’ is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

do 5 maart 2020

In haar nieuwe documentaire duiken we in de wereld van de oude meesters. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

zo 8 maart 2020

Vanwege de Internationale dag van de vrouw zie je de voorpremière van documentaire ‘Woman’: een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen.

do 12 maart 2020

Deze film over euthanasie is een ode aan een levensgenieter die tot het einde voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste besluit valt.

do 19 maart 2020

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat bekend als de vrouw met de vele schoenen. Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door van haar zoon, terwijl ze zich voordoet als weldoenster en moeder van de natie.