Programma: SliekerDoks

Slieker Film presenteert: SliekerDoks

Er verschijnen in Nederland schitterende documentaires die binnen het reguliere weekprogramma niet altijd de kans krijgen die ze verdienen. Slieker Film programmeert daarom regelmatig een vertoning van documentaires die het verdienen gezien te worden.

Onder de noemer SliekerDoks worden de beste en de meest verrassende, uitdagende, informatieve, vermakelijke of ronduit hilarische documentaires vertoond. Wat er ook wordt geprogrammeerd, met SliekerDoks biedt Slieker Film altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

 

Dit is het programma:

Oorspronkelijke, scherpe documentaire over een jonge Joodse vrouw tijdens de Holocaust en de kampbewaarder die verliefd op haar werd. ‘Liebe war es nie, es war ein Scherz…’

In ‘Housewitz’ onderzoekt dochter en filmmaakster Oeke Hoogendijk waarom haar moeder Lous al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan. In een tragikomische film over hoe een oorlog doorwerkt in een familieleven.

Een verbijsterende, must-see documentaire over Navalny; huiveringwekkend, hilarisch en meeslepend als de beste spionage-thriller, bloedserieus in zijn strijd tegen het autoritaire regime.

Nick Cave en Warren Ellis zijn vier handen op een buik. Het duo maakt al jaren samen muziek: solo, als duo of in de formatie van Nick Cave & The Bad Seeds. Deze film toont hun unieke creatieve relatie en spelen Cave en Ellis materiaal van hun albums Ghosteen en Carnage.

di 17 mei 2022

Prachtige docu waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor, van mist, wind, water en land, het constant veranderend licht en altijd aanwezige horizon.

di 24 mei 2022

Bob Dylan wordt 24 mei 81 jaar en dat vieren wij met deze legendarisch geworden documentaire. Filmmaker D.A. Pennebaker reisde mee met Bob Dylan tijdens zijn Engelse tournee van 1965. Met zijn fly-on-the-wall stijl lukte het Pennebaker om Dylan te laten zien hoe hij is: onverstoorbaar.

wo 8 juni 2022

Gastheer en Paradys-curator Hans den Hartog Jager gaat met kunstenaar en filmmaker Renzo Martens en met het publiek in gesprek over Martens’ werk en zijn laatste film: ‘White cube’ (2020).

zo 12 juni 2022

Documentaire over de ‘Impressionisti Segreti’-tentoonstelling in het prestigieuze Palazzo Bonaparte, dat voor deze gelegenheid voor het eerst haar deuren opent voor het publiek.

zo 19 juni 2022

In deze documentaire krijgen we een nieuwe kijk op Monet, door middel van zijn eigen woorden uit zo’n 2500 brieven en andere geschriften. Gefilmd op de plaatsen waar hij schilderde, levert dit een filmische onderdompeling in een aantal van de meest geliefde taferelen van de westerse kunst.

zo 26 juni 2022

Documentaire film over mythe en werkelijkheid van het Hollandse licht: het licht dat beroemd is geworden dankzij de schilderkunst. Deze mythe wordt voor het eerst in de geschiedenis onderzocht en in beeld gebracht.