Programma: Slieker Doks

Slieker Film presenteert: Slieker Doks

Er verschijnen in Nederland schitterende documentaires die binnen het reguliere weekprogramma niet altijd de kans krijgen die ze verdienen. Slieker Film programmeert daarom regelmatig een vertoning van documentaires die het verdienen gezien te worden.

Onder de noemer Slieker Doks worden de beste en de meest verrassende, uitdagende, informatieve, vermakelijke of ronduit hilarische documentaires vertoond. Wat er ook wordt geprogrammeerd, met Slieker Doks biedt Slieker Film altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

 

Dit is het programma:

Deze licht-absurdistische documentaire laat op buitengewone wijze zien hoe vriendschap en zelfdestructie hand in hand kunnen gaan. Schuif aan bij de keukentafel bij de dorstige vrienden Marcel en Bob.

Sandra Beerends verbeeldt het boeiende levensverhaal van de Javaanse Alima. Op de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie.

wo 18 december 2019

Een kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruise schepen, met een aandacht-zoekende Schotse Baron in de hoofdrol, op een missie om gezien te worden.

zo 22 december 2019

De Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen was zes maanden aanwezig op de set van Francis Ford Coppola’s ‘Apocalypse Now’. In deze film zijn meer dan 100 van deze foto’s voor het eerst te zien voor het Nederlandse publiek.

do 9 januari 2020

‘Honeyland’ is een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat.

do 9 januari 2020

De nieuwe film van de gevierde documentairemaker Nick Broomfield, ‘Marianne & Leonard: words of love’, vertelt het tragische liefdesverhaal van Leonard Cohen en zijn Noorse muze Marianne Ihlen.