Programma: SliekerDoks

Slieker Film presenteert: SliekerDoks

Er verschijnen in Nederland schitterende documentaires die binnen het reguliere weekprogramma niet altijd de kans krijgen die ze verdienen. Slieker Film programmeert daarom regelmatig een vertoning van documentaires die het verdienen gezien te worden.

Onder de noemer SliekerDoks worden de beste en de meest verrassende, uitdagende, informatieve, vermakelijke of ronduit hilarische documentaires vertoond. Wat er ook wordt geprogrammeerd, met SliekerDoks biedt Slieker Film altijd een onverwachte blik op de werkelijkheid.

 

Dit is het programma:

vr 12 augustus 2022

De grutto is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van gouden-kalfwinnaar Ruben Smit (‘WAD’). De statige steltloper en nationale vogel vertelt het magistrale verhaal van hoe te overleven op zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland.

do 18 augustus 2022

‘A Parked Life’ is een intiem portret van een van de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als nomaden in West-Europa leven.

do 1 september 2022

Een confronterende kroniek over het publieke leven en de dood van de geliefde prinses Lady Di.

do 15 september 2022

Een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.