Stem mee met de G van Godard in het FilmABC

Slieker FilmABC: de G van.. Godard!
Grote regisseurs verdienen een eigen letter in het Slieker FilmABC en daarom schenken we de G aan Jean-Luc. Geboren in 1930 – maar nog altijd alive & kicking – is deze mede-grondlegger van de Franse Nouvelle Vague niet stuk te krijgen. De laatste jaren lijkt hij zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden als meer essayistisch filmmaker, maar nog steeds met kenmerkende activistische en humoristische inslag. In het FilmABC grijpen we met drie films terug op zijn productieve jaren ’60 periode. Stuk voor stuk wervelende, spitsvondige en knap gemonteerde juweeltjes, dus welke film er als winnaar ook uit de bus komt: maandag 6 april wordt het genieten met Godard!

De G-films zijn: ‘Le mepris‘, ‘Vivre sa vie‘, ‘Pierrot le fou‘. Welke film wil jij zien op maandag ? Stemmen maar! Ga naar de FilmABC pagina voor meer informatie en om de selectie G van Godard keuzefilms te bekijken.

Stem nu via filmabc@filminfriesland.nl met jouw favoriete filmtitel in het onderwerp. Stemmen kan ook via Facebook en Instagram. De film met de meeste stemmen wordt op maandag 6 april vertoond.

Wat is het Slieker FilmABC?
Slieker presenteert een nieuw filmprogramma op basis van de letters van het alfabet. Bij iedere letter wordt een thema met bijpassende films gekozen. Stem op jouw favoriete film en bepaal welke film in de bioscoop komt. Slieker lanceert in 2020 met deze filmische variant van Aap-Noot-Mies in totaal 26 filmthema’s op alfabetische volgorde. Blijf op de hoogte van het Slieker FilmABC en stem mee!

 

DELEN: