Stem mee met de D van Dansen in het FilmABC

Wat is het Slieker FilmABC?
Slieker presenteert een nieuw filmprogramma op basis van de letters van het alfabet. Bij iedere letter wordt een thema met bijpassende films gekozen. Stem op jouw favoriete film en bepaal welke film in de bioscoop komt. Slieker lanceert in 2020 met deze filmische variant van Aap-Noot-Mies in totaal 26 filmthema’s op alfabetische volgorde. Blijf op de hoogte van het Slieker FilmABC en stem mee!

Stem mee op de D van… Dansen!
Slieker kiest met de D van Dansen voor de klassieke dans en ballet: met een jaren ’40 productie die misschien wel tot ‘de dansfilm onder de dansfilms’ kan worden gerekend; met de feelgood hit uit 2000 die een jeugdig boksertje tot een vertederende balletdanser maakt; met twee films die laten zien dat de interne strijd van ballerina’s soms zwaarder is dan die op het podium; en tot slot een film over een jong talent dat er alles voor over heeft om dat te doen wat hij het liefste doet: in volledige vrijheid te kunnen dansen.

De D-films zijn: ‘The Red shoes’, ‘Billy Elliot’, ‘Black Swan’, ‘Girl’ en ‘The white crow’. Welke film wil jij zien op vrijdag 21 februari? Stemmen maar!

Breng vóór 27 januari je stem uit via filmabc@filminfriesland.nl met jouw favoriete filmtitel in het onderwerp. Stemmen kan ook via Facebook en Instagram. De film met de meeste stemmen wordt op 30 januari bekendgemaakt en vertoond op vrijdag 21 februari.

Ga naar de FilmABC pagina voor meer informatie en om de selectie D van Dansen keuzefilms te bekijken.

 

DELEN: