Previously unreleased

Elke zomer besteden we samen met EYE aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse bioscopen bereikten. Onder de naam ‘Previously Unreleased’ is een aantal van deze belangwekkende titels alsnog in Slieker te zien.

wo 6 juli 2022

Tilda Swinton en haar dochter Honor Swinton Byrne maken indruk in dit weelderige, droomachtige portret van een filmstudente in het Londen van de jaren tachtig. Hier valt ze voor een verleidelijke, erudiete man die haar meetrekt richting afgrond.

wo 6 juli 2022

Tilda Swinton en dochter Honor Swynton Brine zijn moeder Rosalie en dochter Julie in het vervolg op, maar ook los te bekijken, The Souvenir, waarin Julie haar hart verloor aan een charismatische, manipulatieve man.

do 7 juli 2022

Gu Xiaogangs speelfilmdebuut werd meteen geselecteerd voor het Cannes-filmfestival en was daarna te zien op tal van prestigieuze festivals.

do 14 juli 2022

Psychologisch geraffineerd, beklemmend Kammerspiel waarin de ouders van een high school shooter tegenover de ouders van een van zijn slachtoffers komen te staan.

do 28 juli 2022

Hilarisch portret – met psychologische diepgang – van de romance tussen pyromane punkrocker John Q Public en ADHD-meisje Patty in de Amerikaanse suburbs.