Pedro Almodóvar is een favoriet van CDA-kandidaat Douwe de vries

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Friese kandidaat-Kamerleden in het alleraardigste rubriekje Benchwatchers.

Hadden we gisteren nog een ijscoman, vandaag is de Benchwatcher een (voormalig) koekjesdirecteur van Hellema in Hallum (er valt écht wat te kiezen). De fiscalist Douwe de Vries is kandidaat voor het CDA en wil met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer komen. Daar helpt team Slieker graag aan mee, want wij zijn ook erg enthousiast over zijn partijgenoot Pieter Omtzigt die dezelfde route bewandelde, hij via Twente en ûs Douwe via Fryslân. En we worden nóg enthousiaster omdat ûs Douwe de Spaanse maestro Pedro Almodóvar thuiskijktipt. De Fries De vries heeft zijn kinderen opgevoed tot ware arthouse liefhebbers! Hij wil het in Den Haag vooral hebben over financiën en ondernemerschap, Team Slieker wil hem als minister voor Film in de regering Hoekstra I. Kies Douwe de Vries!

Wat mis je?
Het donker, de echte surroundbeleving van goeie filmmuziek en de popcorn.

Hoe kijk je nu film?
Veelal wachten op een goeie VPRO-film of een bijzondere film op Canvas België.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
“Gli anni piu Belli” via Picl het online platform van Slieker.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
‘Julieta’ van Pedro Alomodovar te zien via Cinemember

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
De levensgebeurtenissen van de hoofdpersoon Julieta kruipen ook onder onze huid terwijl Almodóvar diepe kleuren combineert met de geweldige filmmuziek van Alberto Iglesias tot een indringend en levensecht verhaal.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker/in het filmtheater?
Dat denk ik zeker en mijn drie kinderen sowieso, want dat zijn hardcore fans van de arthouse films die in Slieker worden vertoond.

De komende week lees je hoe enkele Friese kandidaat-Kamerleden hun filmhonger stillen. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: