Partij voor de Dieren trapt de politieke Benchwatchers af: “The big screen, the big difference!”

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Friese kandidaat-Kamerleden in het alleraardigste rubriekje Benchwatchers.

Caroline de Groot is onze eerste politieke Benchwatcher. Ze had ook als Slieker-bezoeker geïnterviewd kunnen worden want Caroline is Vriend van Slieker! We zien haar regelmatig één van de filmzalen binnenlopen. Caroline woont in Warten en is naast gemeenteraadslid en jurist eigenaar van de Wartena Hoeve, de mooiste Bed and Breakfast accommodatie van Friesland, zo valt te lezen op hun website. Daarnaast maakt ze onderdeel uit van Team Planet, de kandidatenlijst voor de Partij voor de Dieren. Ze staat daar op plaats 29. Team Slieker tipt haar als minister van Justitie in het kabinet Ouwehand I. Caroline de Groot, je kunt even niet naar Slieker toe: wat is jouw ‘Plan B‘?

Wat mis je?
Ik mis vooral “the big screen, the big difference”. Met andere woorden, om in de zaal van Slieker, zodra de film begint, he-le-maal afgesloten zijn van de wereld met al z’n problemen en leed (van mensen en dieren).

Hoe kijk je nu film?
Heel soms via de TV – ‘Lion’ werd pas uitgezonden – en anders via een DVD.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
‘Another Year’ (Mike Leigh). We hebben de DVD, die we met enige regelmaat kijken. Deze (Britse)  film bevat geen groot plot o.i.d., maar de kijker leert, in de cadans van de seizoenen van een moestuin, een wat ouder, liefdevol echtpaar kennen, alsmede hun familieleden en vrienden. “Life isn’t always kind, is it?!” Elke keer weer ontroerend om te zien. Geweldig geacteerd!

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
Door de coronacrisis loop ik hopeloos achter wat betreft het huidige filmaanbod. Mijn filmtip is daarom een klassieker: “Hannah and Her Sisters” van Woody Allen. Maar ik hou van zijn hele oeuvre en ik zou het enorm toejuichen als er ooit een Woody Allen-week in Slieker wordt georganiseerd! (Klik hier voor beschikbaarheid op streamingdiensten)

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
De film, die onder andere liefde, humor, teleurstelling en ontroering bevat, is een feel-good movie voor mensen, die enigszins tobberig in het leven staan!

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker/in het filmtheater?
Ja, heel graag! Complimenten voor jullie gevarieerde filmaanbod!

De komende week lees je hoe enkele Friese kandidaat-Kamerleden hun filmhonger stillen. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: