Oscarnominaties voor ‘Honeyland’ The Cave’ en ‘Parasite’. ‘Little Women’ en ‘For Sama’ binnenkort in Slieker

De Oscarnominaties zijn bekend gemaakt. Ook dit jaar zitten er weer veel films en documentaires die in Slieker te zien zijn geweest, nu te zien zijn of binnenkort te zien zijn. Nu te zien is de Zuid-Koreaanse film ‘Parasite‘. Opvallend, want zelden worden niet-Engelstalige films genomineerd voor het belangrijkste gouden beeldje. De in Cannes met de Gouden Palm bekroonde thriller van Bong Joon-ho werd ook genomineerd voor beste regie, beste scenario, beste montage en beste internationale film (voorheen bekend als beste niet-Engelstalige film).(bron: cinema.nl)

Honeyland‘, afgelopen week in première gegaan, heeft twee nominaties op zak voor Documentary Feature en International Feature Film.

De documentaire over vrouwelijk artsen in Syrië ‘The Cave‘ is ook genomineerd voor Documentary Feature. Net als ‘For Sama‘, de genomineerde documentaire die ook al over de Syrische burgeroorlog gaat, is binnenkort in Slieker te zien.

Voorpremière ‘Little Women’ 2 februari
Greta Gerwig’s (Lady Bird) nieuwe film ‘Little women‘ met een cast om je vingers bij af te likken (Timotheé Chalamet, Meryl Streep, Florence Pugh, Emma Watson) is 2 februari als voorpremière te zien in Slieker. De film kreeg maarliefst 5 Oscarnominaties waaronder die voor Beste Film en Beste hoofdrol (Saoirse Ronan)

Alle nominaties kun je teruglezen in De Filmkrant

 

DELEN: