‘Lourdes’ op 30 juni met bijzonder programma i.s.m. Bisdom Groningen-Leeuwarden

Inleiding + nagesprek  i.s.m. Bisdom Groningen-Leeuwarden
Misschien dat de film ‘Lourdes’ vragen bij u oproept over bedevaart als religieuze beleving. Namens het bisdom Groningen-Leeuwarden is bij de voorstelling van woensdag 30 juni pastoor Ton Huitink uit Zwolle aanwezig voor een nagesprek. Pastoor Huitink is sinds jaar en dag biechtvader en ere-kapelaan in Lourdes. Hij deelt zijn kennis en ervaring na afloop van de film graag met het publiek.

Als inleiding op de film vertelt Lammert de Hoop van het bisdom Groningen-Leeuwarden over de aantrekkingskracht van bedevaarttradities in het noorden, zoals in Dokkum, Emmer Compascuum en Barger Oosterveld.

Het speciale programma rondom deze SliekerDoks is alleen op 30 juni, de andere voorstellingen zijn zonder inleiding en nagesprek.
Koop je kaarten hier

Documentaire ‘Lourdes’ is een bijzonder universum van hoop
Een rozenkrans die minutieus wordt afgegaan, een gezicht van hoop tegen beter weten in bij het aansteken van een gigantische 9-dagen-kaars, een grot die zwanger is van zacht prevelende, biddende mensen. Lourdes is hét bedevaartsoord bij uitstek dat ieder jaar miljoenen bezoekers kent. Via authentieke verhalen werpt de film een respectvolle en aangrijpende blik op de bedevaart-ervaring en haar mysterieuze impact op mensen. Een visuele parel over een bijzonder universum van hoop.

DELEN: