Kunstenaar Erik van Lieshout 22 juni in Slieker over zijn Paradys

Speciaal ter gelegenheid van de Arcadia-tentoonstelling Paradys in Oranjewoud organiseert Slieker Film een bijzondere avond met kunstenaar en filmmaker Erik van Lieshout.

Toerisme op z’n lulligst
Voor Paradys heeft Van Lieshout besloten te gaan werken aan een bloemenmozaïek, een kleurrijke bloemenzee. Zo’n mozaïek is het ‘paradijs’, de ‘schoonheid’ in het extreme, maar het werk zou geen Erik van Lieshout zijn als hij hier geen draai aan zou geven. Voor hem is zo’n mozaïek namelijk ook “toerisme op z’n lulligst” en ook die kant zal hij benadrukken. Confronteren, provoceren, irriteren en onaangepastheid staat centraal in Van Lieshouts benadering.

Gastheer en Paradys-curator Hans den Hartog Jager gaat met hem en het publiek in gesprek over zijn onorthodoxe werkwijze en de film die hij maakte over zijn aanstekelijke Arcadia-project.

Woensdag 22 juni 19:30 uur
Kaarten koop je via deze link

Paradyskunstenaar tovert parkeergarage om tot kleurrijk bloemenmozaïek
Erik van Lieshout doet mee aan de tentoonstelling Paradys in de bossen van Oranjewoud. Zijn kunstwerk is niet daar te zien, maar op de parkeergarage in het centrum van Heerenveen. “Het zou eerst bedoeld zijn voor de rijke mensen, en nu eindigt het bij de gewone mensen in Heerenveen, ik vind dat eigenlijk wel leuk”. – Omrop Fryslân

 

DELEN: