Isabelle Huppert

Parisienne Huppert is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Ze heeft tot nu toe in meer dan 100 films een rol vertolkt, en werkte samen met vele grote regisseurs, van Godard tot Tavernier en Chabrol, van Michael Haneke tot Paul Verhoeven. Haar rollen hebben Huppert al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe. Voor haar rol in Paul Verhoevens ‘Elle’ (2016) werd ze genomineerd voor een Oscar.

Het Eye Filmmuseum brengt als hommage aan de Franse actrice Isabelle Huppert een aantal van haar films opnieuw uit. Deze drie films zijn bij ons te zien:

za 20 juli 2019

‘Les Valseuses’ is de controversiële en shockerende klassieker met Gérard Depardieu, Patrick Dewaere en de jonge Isabelle Huppert.

za 10 augustus 2019

Goed doortimmerde thriller volgt de huishoudster van een rijke Franse kunsthandelaar en zijn gezin in Bretagne, die een duister geheim uit het verleden verborgen wil houden.

za 31 augustus 2019

In Haneke’s ‘La Pianiste’ zien we Isabelle Huppert als veertigjarige pianolerares, Erika Kohut, die met haar moeder samenwoont. De twee hebben een haat-liefde verhouding en vliegen elkaar voortdurend in de haren.