Wij Vikingen: Wickie de Viking

Duitsland, 2009, 85'
Regie : Michael Herbig
Acteurs : Jonas Hämmerle, Waldemar Kobus, Günther Kaufmann, Nic Romm

Wij Vikingen
In het Fries Museum is vanaf 19 oktober de expositie Wij Vikingen te zien. Samen met het Noordelijk Film Festival en het Fries Museum vertoont Slieker een aantal toepasselijke Viking-films waarmee film en expositie samenkomen.

Wickie de Viking
In deze vrolijke live action-versie van de populaire tekenfilmserie zien we de slimme Wickie, klein van stuk maar toch onmisbaar op het Vikingschip van zijn vader Halvar, omdat hij altijd weer een slim plannetje verzint als brute kracht niet meer volstaat. In deze speelfilm worden kinderen uit zijn dorp gekidnapt door de piratenbende van Vreselijke Sven. De Vikingen moeten er achteraan. De film wordt ingeleid door Viking-specialist Sjoerd Looper, junior conservator van de tentoonstelling.

Deze films zijn ook te zien tijdens het Noordelijk Filmfestival!

Workshop zwaardvechten
Ben je 14+? Dan is er tijdens het Noordelijk Filmfestival een workshop zwaardvechten! De workshop wordt gegeven door gevechtschoreograaf Rouke Pouw, die o.a. aan de films ‘Redbad’ en ‘Michiel de Ruyter’ meewerkte. Klik hier voor meer info.

Korting op de tentoonstelling!
Voor de ultieme Viking-beleving combineer je de film(s) en de workshop uiteraard met een bezoek aan de tentoonstelling, waar je 2,50 euro korting krijgt op vertoon van een filmticket!

 

Voorstellingen

DELEN: