Bestel tickets

2023 – 88 min.

Who killed the KLF?

The Sound of Slieker

'Who killed the KLF?' vertelt het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90.

 • Regie

  Chris Atkins
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk
 • Genre

  Documentaire en Muziek

‘Who killed the KLF?’ gaat over de opkomst en ondergang van de KLF in de jaren tachtig en negentig en geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de ongrijpbare dance-act met hits als ‘3AM Eternal’, ‘Justified and Ancient’ en ‘America: What Time Is Love?’. In een combinatie van archief en reconstructie volgen we ze o.a. op wilde roadtrips naar Zweden om “hun excuus aan ABBA aan te bieden”, naar Schotse eilanden waar ze de voltallige muziekpers voor wisten te mobiliseren en naar Spanje waar de band een rampzalige, dure film maakt zonder enig plot.

Na hun controversiële manier om uit de muziek te stappen, bereikt de film zijn dramatische hoogtepunt met hun grootste en beste (of slechtste) stunt, waarbij ze 1 miljoen pond verbranden, vervolgens een auto van een klif af rijden en beloven nooit enige uitleg te geven. Een even intrigerend als gek verhaal; Who Killed the KLF? zal het publiek overal verleiden, intrigeren en shockeren.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland