SliekerDoks: Westwood – punk, icon, activist

Verenigd Koninkrijk, 2018, 83'
Regie : Lorna Tucker

Engels gesproken, geen ondertitels

Elke laatste koopzondag van de maand is het Mooie Zondag in het centrum van Leeuwarden! Een dag volop vermaak voor de kleine en grote stadsbezoeker. Samen met winkeliers, ondernemers, horeca en culturele instellingen wordt er maandelijks een programma samengesteld. Ook Slieker Film sluit zich 31 maart aan. Het thema van de mooie zondag op 31 maart is mode, vandaar dat Slieker ‘Westwood: punk, icon, activist vertoond.

Westwood – punk, icon, activist
Verteld in haar eigen woorden, geeft deze documentaire een scherpzinnige blik in het creatieve proces van Westwood en haar levensreis van punkprotesten uit de jaren zeventig naar felle onafhankelijke wereldfiguren. Eind jaren ’70 was ze verantwoordelijk voor de punk esthetiek van The Sex Pistols maar inmiddels is ze veilig toegelaten tot de mode Hall of Fame.

Ruim veertig jaar aan de top
Regisseur Tucker is niet bang om minder charmante eigenschappen van Westwood te tonen. De film is dan ook een wervelwind van driftige ambitie, een ijzeren werkethos en de constante urgentie te vernieuwen en geeft in vogelvlucht een beeld van een vrouw die zich al ruim veertig jaar aan de top van haar ambacht begeeft door exact te doen wat ze zelf wil. In een zeer inspirerend en verfrissend portret van modekoningin ‘Dame’ Vivienne Westwood die bekend staat om haar subversieve en originele kijk op de Britse mode.

Klik hier voor het Mooie Zondag programma

Voorstellingen

DELEN: