Werk ohne Autor

Duitsland, 2017, 188'
Regie : Florian Henckel von Donnersmarck
Acteurs : Sebastian Koch, Tom Schilling, Paula Beer

Wanneer de jonge kunstenaar Kurt Barnert de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het Westen.
Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Carl verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Carl tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Kurt begint schilderijen te maken over zijn eigen lot en de trauma’s van een hele generatie. Wanneer Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook zware implicaties voor Carl.

In ‘Werk ohne Autor’, geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal. Liefde, haat, familie, macht, kunst, geschiedenis en politiek: alles komt samen in de nieuwe film van ‘Das Leben der Anderen’-regisseur Florian Henckel von Donnersmarck.

Voorstellingen

DELEN: