Bestel tickets

2023 – 115 min.

War pony

Laatste speelweek!

'War pony' is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat, en heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de Caméra d’Or tijdens Cannes.

 • Regie

  Gina Gammell, Riley Keough
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Jojo Bapteise Whiting, LaDainian Crazy Thunder
 • Land van oorsprong

  VS
 • Genre

  Drama

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranch heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt.

Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader’s voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben. ‘War pony’ is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat.

Hoewel de film het regiedebuut is van Gina Gammell en Riley Keough, benadrukken ze dat de film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat. ‘War pony’ was al te zien op verschillende festivals en heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de Caméra d’Or vorig jaar tijdens Cannes.

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland