Voorpremière: Little women

Verenigde Staten, 2019, 135'
Regie : Greta Gerwig
Acteurs : Florence Pugh, Saoirse Ronan, Meryl Streep, Emma Watson, Timothée Chalamet

De impulsieve Amy, de bedachtzame Meg, de zachtaardige Beth en de vrijgevochten Jo hebben een zeer hechte band, al is er ook de nodige onderlinge rivaliteit. Terwijl hun vader vecht aan het front, leven de vier zussen in relatieve armoede. Desondanks worden ze aangemoedigd om hun eigen weg in de wereld te vinden; bijzonder in een tijd waarin vrouwen meestal afhankelijk zijn van een echtgenoot.

Na haar fonkelende debuut ‘Lady Bird‘, die in maart nog te zien is in Slieker,  stort regisseur Greta Gerwig zich zelfverzekerd en met een frisse, eigentijdse blik op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap. Bovendien laat Gerwig, zelf ook actrice, haar topcast schitteren: als de vrouwen bij elkaar zijn, buitelen ze over elkaar als een vrolijke kluwen waar altijd warm licht op lijkt te vallen. Los van elkaar stralen ze evenzeer: Florence Pugh is een ontdekking en alleen al het geïrriteerde fronsje dat soms over Saoirse Ronans gezicht trekt, verdient een Oscar.

6 Oscarnominaties
‘Little Women’ is genomineerd voor de belangrijkste Oscar voor Beste Film. Ook de acteurs hebben nominaties: Saoirse Ronan is genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur in een Hoofdrol, Beste bijrol nominatie is er voor Florence Pugh. Daarnaast is de film nog genomineerd voor Beste bewerkte script, Beste originele soundtrack en Beste kostuumontwerp.

Voorstellingen

DELEN: