Bestel tickets

2024 – 90 min.

Vermeer: the greatest exhibition

Laatste kans!

Met deze nieuwe film nodigt Exhibition on Screen het publiek uit voor een privétour van de grootste Vermeer tentoonstelling ooit, onder leiding van de curatoren en Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum. Een unieke beleving!

 • Regie

  David Bickerstaff
 • Gesproken talen

  Engels
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk
 • Genre

  Documentaire

In de lente van 2023 opent Het Rijksmuseum in Amsterdam de deuren voor de grootste Vermeer tentoonstelling ooit. Geleende meesterwerken uit alle hoeken van de wereld komen samen, zoals Meisje met de parel, De geograaf, Het melkmeisje, Het straatje, Schrijvende vrouw met dienstbode en Vrouw met weegschaal.

Met deze nieuwe film nodigt Exhibition on Screen het publiek uit voor een privétour van de tentoonstelling onder leiding van de curatoren en Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum. Een unieke beleving!

Naast de samenwerking aan de overzichtstentoonstelling, hebben Het Rijksmuseum en Het Mauritshuis in Den Haag diepgaand onderzoek verricht naar het kunstenaarschap van Vermeer; het creatieve proces achter zijn schilderijen, zijn artistieke keuzes en de motieven achter zijn composities. “We hadden nooit gedacht dat zo veel musea bereid waren om hun meesterwerken uit te lenen. Met deze tentoonstelling kunnen we een volledig nieuwe generatie aan het werk van Vermeer introduceren.” – Taco Dibbits, Directeur van Het Rijksmuseum

 

★★★★ “Allows you to enjoy leisurely closeups without having to fight through the crowds” – The Guardian
★★★★ “Isn’t this the kind of thing (…) screens were invented for?” – The Times

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland