Veearts Maaike + nagesprek met Veearts Maaike

Nederland, 2019, 98'
Regie : Jan Musch, Tijs Tinbergen

Maaike komt naar Slieker!
Wil je alles weten over veearts Maaike? Kom dan 31 juli naar deze documentaire kijken. Veearts Maaike van den Berg is bij deze voorstelling aanwezig om na de film met de jou in gesprek te gaan.

Documentairemakers Musch & Tinbergen wonnen een Gouden Kalf met ‘Rotvos’. In hun nieuwe film volgen ze de jonge Groningse veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad.

Groningse platteland
Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Voorstellingen

DELEN: