Bestel tickets

2016 – 162 min.

Toni Erdmann

10 jaar Slieker

'Toni Erdmann' is een bitterzoete tragikomedie over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is.

 • Regie

  Maren Ade
 • Gesproken talen

  Duits, Engels, Roemeens
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Land van oorsprong

  Duitsland, Oostenrijk. Monaco, Roemenië. Frankrijk, Zwitserland
 • Genre

  Drama en Komedie

‘Toni Erdmann’ is een bitterzoete tragikomedie over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is.

Als vader Winfried Conradi tijdens een verrassingsbezoek aan zijn in het buitenland werkende dochter door haar wordt weggewerkt, besluit hij vermomd terug te keren. Als ‘consultant en coach’ Toni Erdmann – een langharige zestiger met neptanden – weet hij met zijn onvoorspelbare gedrag haar geordende bestaan als zakenvrouw danig te ontregelen. Duitse tragikomedie die vanwege zijn origineel verpakte maatschappijkritiek en spel met conventies uitgroeide tot dé sensatie van het filmfestival van Cannes. Regisseur Maren Ade werd daarvoor echter karig beloond, met enkel de prijs van de internationale filmkritiek.

Onderdeel van het jubileumprogramma ter ere van 10 jaar Slieker!

★★★★★ “Toni Erdmann is a thing of rare beauty– CutPrintFilm
★★★★★ “This will not be a comedy, Ade reportedly told her co-producer. This will be a very long and sad film. In fact, it is both and more.– Observer (UK)
★★★★★ “As great as you’ve heard, and probably even greater.– Little White Lies

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Woensdag 21 juni

Woensdag 21 juni

00:00 u

Blauwe Zaal

Tickets kopen