SliekerDoks: The Truffle Hunters

Italië, 2020, 84'
Regie : Michael Dweck, Gregory Kershaw

Diep in de bossen van Piedmont, Italië jaagt een slinkende groep kwieke oude mannen met hun trouwe viervoeters op het duurste ingrediënt ter wereld: de witte truffel. Zij zijn de laatsten in hun soort, hoeders van een levenswijze die in de moderne wereld in rap tempo verdwijnt.

Met betoverend camerawerk en een meeslepende soundtrack geeft Sundance-hit ‘The Truffle Hunters’ een stijlvol en soms humoristisch inkijkje in een wereld vol obsessies en goed bewaarde geheimen. Van de absolute elite tot de harde werker en van de truffelveteraan tot de jongere generatie: iedereen is gegrepen door de delicatesse.

Met het filmen in heldere herfstkleuren zorgen regisseurs Michael Dweck en Gregory Kershaw voor een sprookjesachtige sfeer waar de harde werkelijkheid soms doorheen sijpelt. Schaarste door klimaatverandering, giftige rivaliteit onder jagers en een gladde handelaar die grove winsten pakt; er zitten donkere randjes aan dit verhaal. Maar de truffelkoorts werkt vooral aanstekelijk, mede dankzij een fijn verteltempo en het benutten van elk perspectief. Zelfs rondrennende honden krijgen een camera omgebonden.

Voorstellingen

di 30 november 2021
15:00
Groene Zaal
Laatste kans!
do 2 december 2021
11:00
Roze Zaal
zo 5 december 2021
11:15
Groene Zaal
zo 5 december 2021
15:30
Groene Zaal
DELEN: