Bestel tickets

2020 – 109 min.

The lighthouse + live shanty songs

10 jaar Slieker

'The lighthouse' is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters (Dafoe en Pattinson) op een afgelegen en mysterieus eiland.in New England in de jaren 1890.

 • Regie

  Robert Eggers
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karaman
 • Land van oorsprong

  VS
 • Genre

  Drama, Horror en Thriller

New England, 1890. Twee torenwachters moeten op een afgelegen en mistig eiland een maand lang samen de wacht houden op een vuurtoren. De twee mannen zitten er niet alleen totaal geïsoleerd van de rest van de wereld, de weersomstandigheden op het eiland worden ook alsmaar meer onheilspellend, ja zelfs apocalyptisch. Die externe dreiging zorgt er – samen met de inname van flink wat alcohol – mee voor dat de interne spanning tussen de twee achterdochtige keikoppen tot stormachtige en zéér angstwekkende hoogten oploopt.

Onderdeel van jubileumprogramma ter ere van 10 jaar Slieker! Tijdens deze avond kun je voor aanvang van de film genieten van prachtige shanty songs van twee groepen uit Engeland (4Sheets Shantymen, Littlehampton, West Sussex en ShantyFolk, Lavenham, Suffolk) en The Forebitter Crew uit Leeuwarden.

Zoals bij elke jubileumvoorstelling verloten we weer een mooie prijs onder de bezoekers. Dit keer het prachtige boek ‘Atlas van Vuurtorens aan het eind van de Wereld’. 

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Vrijdag 27 oktober

Vrijdag 27 oktober

21:00 u

Blauwe Zaal

Tickets kopen