Bestel tickets

2024 – 129 min.

The dead don’t hurt

Laatste speelweek!

Feministische western over een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. ★★★★ - VPRO / ★★★★ - NRC / ★★★★ - FD

 • Regie

  Viggo Mortensen
 • Gesproken talen

  Engels, Frans, Spaans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Vicky Krieps, Viggo Mortensen
 • Land van oorsprong

  Canada, Denemarken

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen. Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten.

‘The dead don’t hurt’ schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

★★★★ “Fraai geschoten en klassiek vertelde western” VPRO Cinema (lees hier een interview met Viggo Mortensen)
★★★★ “Traditionele westernpersonages, maar toch ook weer niet” NRC
★★★★ “Een meeslepende, romantische aanrader voor mensen die denken dat zij niet van westerns houden” Friesch Dagblad
★★★★ “Handsomely crafted and beautifully shot” The Guardian

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland