Bestel tickets

2023 – 143 min.

Tchaikovsky’s wife

Het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging.

 • Regie

  Kirill Serebrennikov
 • Gesproken talen

  Russisch, Frans, Italiaans
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Odin Lund Biron, Alyona Mikhailova, Philipp Avdeev
 • Land van oorsprong

  Rusland, Frankrijk, Zwitserland
 • Genre

  Drama

Antonina Miliukova is een mooie en intelligente 19e-eeuwse Russische aristocrate. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pjotr Tsjaikovski op wie ze heimelijk verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. Hij stemt in met een huwelijk om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen en die zijn reputatie bedreigen. Hij voelt echter niets voor Antonina en geeft haar al snel de schuld van zijn tegenslagen en inzinkingen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt ze langzaam tot waanzin gedreven.

‘Tchaikovsky’s wife’  vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging. Het hoogwaardige, historische drama van de Russische filmmaker Kirill Serebrennikov (‘Leto’, ‘Petrov’s flu’) ging in première in de hoofdcompetitie van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals.

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland