Bestel tickets

2022 – 83 min.

Sundown

In dit mysterieus psychologisch drama wordt de vakantie van een rijke Britse familie in een luxe resort in Acapulco verstoord door een sterfgeval.

 • Regie

  Michel Franco
 • Gesproken talen

  Engels, Spaans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Tim Roth, Charlotte Gainsbourg
 • Land van oorsprong

  Frankrijk, Mexico, Zweden
 • Genre

  Drama

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen. Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen.

Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij wegblijven terwijl zijn familie treurt en met juridische zaken worstelt? En wat als de zaken zich van kwaad tot erger ontwikkelen? In ‘Sundown’ blijkt niets te zijn wat het lijkt.

Net zoals Franco’s ‘After Lucia’ (winnaar Un Certain Regard Award) is ‘Sundown’ een indringende, boeiende studie van klassenongelijkheid en familiegeheimen.

 

★★★★ “Intrigerend drama” – VPRO Cinema

★★★ “Portret van een zelfingenomen zwakkeling” – de Volkskrant

★★★ “Slim, extreem elliptisch scenario” – NRC

★★★★★ “Roth is a wonderfully relaxed sociopath” – The Guardian

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland