Bestel tickets

2024 – 91 min.

Songs of Earth

Laatste speelweek!

Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. ★★★★ - NRC / ★★★★ - Trouw

 • Regie

  Margreth Olin
 • Gesproken talen

  Noors
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Jørgen Mykle, Magnhild Mykløen
 • Land van oorsprong

  Noorwegen
 • Genre

  Documentaire

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth.

Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. Al zijn hele leven wandelt haar ondertussen 84-jarige vader Jørgen, door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur.

Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen. Het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen filmde de fenomenale IMAX-waardige beelden en Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en schuivende gletsjers een prachtige orkestrale score, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra.

Songs of Earth is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. “Our first love was nature. Let’s not forget…”

★★★★ “een oogverblindende ode aan leven in symbiose met soms wrede natuur” –  NRC
★★★★ “Natuurfilm en familieportret, in de Noorse ‘Songs of Earth’ worden ze één” –  Trouw

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Zaterdag 20 april

Zaterdag 20 april

13:45 u

Roze Zaal

Tickets kopen

Zondag 21 april

Zondag 21 april - Laatste kans!

11:00 u

Blauwe Zaal

Tickets kopen