SliekerDoks: Veearts Maaike

Nederland, 2019, 97'
Regie : Jan Musch, Tijs Tinbergen

Unieke inkijk in het Nederlandse boerenleven
De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad.

Beslissen over leven en dood
Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa.

De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen. Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Maaike komt naar Slieker!
Wil je alles weten over veearts Maaike? Kom dan 31 juli naar deze documentaire kijken. Veearts Maaike van den Berg is bij deze voorstelling aanwezig om na de film met de jou in gesprek te gaan. Klik hier voor meer info.

Veearts Maaike was bij het programma Jinek te gast. Kijk hier het fragment terug.

Voorstellingen

DELEN: