SliekerDoks: Three Identical Strangers

Verenigde Staten, 2018, 96'
Regie : Tim Wardle

“Bij ieder nieuw brokje informatie  valt je mond verder open”- NRC Handelsblad
Tim Wardle’s veelgeprezen documentaire Three Identical Strangers is het meest verbazingwekkende, ongelooflijke, opmerkelijke waargebeurde verhaal ooit verteld. Drie vreemden worden herenigd door een bizar toeval. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drielingen, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Hun adembenemende, feelgood-verhaal wordt onmiddellijk een wereldwijde sensatie die roem en faam met zich meebrengt. Ze gaan van talkshow naar talkshow, ze worden overal voor uitgenodigd en de broers starten hun gezamenlijk restaurant in New York. Achter deze sprookjesreünie zit echter ook een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt – een geheim dat meer mensen treft.

‘Three Identical Strangers’ is de winnaar van de Special Jury Award van het Sundance Film Festival 2018. In de VS werd de documentaire een instant box office succes.

Het Parool over deze docu: ‘Three Identical Strangers’ toont aan dat de realiteit vaak vreemder dan fictie is. De documentaire geeft een verrassend diepe inkijk in dit onwaarschijnlijke verhaal dat, naar mate de documentaire vordert, steeds onwaarschijnlijker wordt.

Erik en Peter zijn een tweeling. Maar daar kwamen ze pas na 17 jaar achter. In ‘M’ vertellen ze hierover.

 

Voorstellingen

DELEN: