SliekerDoks: Mijn Rembrandt

Nederland, 2019, 97'
Regie : Oeke Hoogendijk

Deze film is thuis te zien via Picl

MIJN REMBRANDT zien vanaf je eigen bank?

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


In haar nieuwe documentaire duikt filmmaakster Oeke Hoogendijk (‘Het Nieuwe Rijksmuseum’, 2014) in de wereld van de oude meesters. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

Terwijl collectioneurs ons deelgenoot maken van hun intieme band met ‘hun’ Rembrandt, brengt een van hen, de Franse baron Éric de Rothschild, twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

De film geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van deze Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

★★★★ de Volkskrant
‘Steeds is Hoogendijk er op de juiste momenten bij, met een uitstekend oog voor kwetsbare menselijke verhoudingen’. ‘Fraai gefotografeerde documentaire’. ‘Overvolle film die naar meer smaakt’ ‘Spannend opgebouwd’ ‘Een fascinerend kijkje achter de schermen’

★★★★ Algemeen Dagblad
‘Elk beeld getuigt van liefde voor de meesterschilder’. ‘Een blik in de wereld van de kunsthandel op het hoogste niveau’

★★★★ VPRO
‘Een spannende speurtocht’

Voorstellingen

DELEN: