Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now

Nederland, 2019, 32'
Regie : Baris Azman

Bezoekers van Apocalypse now kunnen gratis naar deze documentaire. Meer info leest u onderaan de pagina.

Apocalypse now
In de documentaire ‘Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now’ zijn nog niet eerder gepubliceerde setfoto’s te zien van de Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen, gemaakt tijdens de opnames van Francis Ford Coppola’s Vietnam-epos: Apocalypse Now uit 1979. Gerretsen werd in 1976 persoonlijk door Coppola uitgenodigd op de set van deze film op grond van zijn ervaringen als oorlogsfotograaf.

Nooit eerder vertoond beeldmateriaal
In ‘Dutch Angle’ verkent regisseur Baris Azman o.a. Gerretsens jeugd in Nederland, zijn werk in conflictgebieden als Chili, Cambodja en Vietnam en zijn relatie met Coppola, de cast & crew en toont hij meer dan honderd foto’s van o.a. Marlon Brando, Dennis Hopper, Martin Sheen en Scott Glenn. Het werk en verhaal van Chas Gerretsen werpt 40 jaar na de release van de beste oorlogsfilm ooit, een nieuw licht op de totstandkoming van Apocalypse Now met nog nooit eerder getoond beeld.

Francis Ford Coppola
Deze Nederlandse documentaire, geproduceerd door bioscoop KINO Rotterdam, heeft de officiële goedkeuring gekregen van Francis Ford Coppola, die door deze documentaire de foto’s voor het eerst in 40 jaar weer te zien kreeg. Vanaf nu ook voor het eerst te zien voor het Nederlandse publiek en voorlopig is deze documentaire ook de enige manier om deze foto’s te zien. Het Nederlands Fotomuseum beheert het archief van Gerretsen en stelde speciaal voor deze documentaire de foto’s beschikbaar.

Gratis toegang
Op vertoon van je (digitale) ticket voor Apocalypse Now: Final Cut kan je deze documentaire zelfs gratis bezoeken. Dan wel even een € 0,00 kaartje bestellen in de webshop – of haal hem bij de Slieker kassa.

Voorstellingen

DELEN: