SliekerDoks: Buddy + gastspreker

Nederland, 2018, 86'
Regie : Heddy Honigmann

Geleidehonden
“Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.’’ Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terug brengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen.

In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk. Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk.

Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Gastspreker met geleidehond
Gert-Jan Bouma, ambassadeur van het Koninklijke Nederlandse Geleidehond Fonds (KNGF), geeft een presentatie voor aanvang van de film. Door de jaren heen heeft Gert-Jan verschillende ‘Buddy’s’ gehad, hij neemt deze avond zijn hond mee. Na de film is er tijd voor een nagesprek.

Ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden met geleidehonden
Dankzij de Earcatch-app* kunnen dove mensen de film ook bezoeken. De App is gratis te downloaden. Je hebt er een telefoon of tablet met koptelefoon voor nodig.

*Earcatch is geschikt voor zowel iOS als Android. De minimale eisen voor iOS: iOs 7.1, Apple iPhone 4s en hoger. De minimale eisen voor Android: Android versie 4.2, Samsung Galaxy s4 (of soortgelijk) en hoger.

 

Voorstellingen

DELEN: