Schmutziges Cinema: Der goldene handschuh

Duitsland, 2019, 115'
Regie : Fatih Akin
Acteurs : Jonas Dassler, Margarete Tiesel

“The kind of movie you may end up wishing you’d never seen”
In de jaren zeventig maakte de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka Hamburg onveilig en vermoorde meerdere vrouwen. Dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’. Zo ook Fritz Honka. Schnaps, schlagers en sigaretten… Het café lijkt een afvoerput van het Hamburgse nachtleven, maar zelfs daar kan het publiek het aanzien van Honka bijna niet verdragen. Wat zijn kroeggenoten niet weten, is dat Honka het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt.

Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke film van het jaar. Regisseur Fatih Akin brak in 2004 internationaal door met zijn film ‘Gegen die Wand’. Met ‘Aus dem Nichts’ (2018) won hij een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en haalde hij de shortlist voor de Oscars.

‘Der goldene Handschuh’ ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar Akin pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien met zijn nieuwste film.

★★★★ de Volkskrant
‘Schitterende, droevige puinhoop’. ‘Ondanks alle begrijpelijke controverse, een prestatie van formaat’

★★★★ Schokkend Nieuws
‘Als je een film maakt die het publiek radicaal verdeelt, dan heb je als cineast iets gedaan wat lof verdient’

Voorstellingen

DELEN: