Bestel tickets

2024 – 113 min.

Samsara

Laatste kans!

'Samsara' is gericht op het mythische en spirituele en wil de kijker meenemen op een reis naar een intieme en meditatieve ervaring.

 • Regie

  Lois Patiño
 • Gesproken talen

  Swahili, Laotiaans
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Amid Keomany, Juwairiya Idrisa Uwesu, Simone Milavanh
 • Land van oorsprong

  Spanje, Laos
 • Genre

  Drama

Let op: een deel van deze film in ongeschikt voor mensen met fotosensitieve epilepsie. 

Samsara is een Sanskrietwoord dat verwijst naar de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie. Patiño’s film gaat van de tempels van Laos naar de stranden van Zanzibar en begeleidt een ziel op doorreis van het ene lichaam naar het andere. In Laos wonen en studeren tientallen monniken in prachtige boeddhistische tempels. Elke dag steekt een jonge monnik de rivier over om een oude vrouw een tekst voor te lezen die als leidraad dient voor het vinden van de weg naar het hiernamaals. Wanneer de vrouw sterft, begint haar geest een zintuiglijke reis naar reïncarnatie in een volgend lichaam. Om de reis te voltooien, moet je je laten meeslepen door licht en geluid.

Met een wervelwind van geluiden en kleuren, flitsend in verschillende snelheden, bombardeert Patiño de zintuigen van de kijker op een bijzondere en indrukwekkende manier. In het tweede deel van de film bevinden we ons in Zanzibar, Tanzania waar de Islam op een andere manier omgaat met geboorte, leven, dood en reïncarnatie.

★★★★★ “Deze film is een ervaring” – NRC
★★★★★ “Een unieke belevenis” – De Volkskrant
★★★★★ “Strikingly original and profound artwork” – The Guardian

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland