Bestel tickets

2023 – 122 min.

Saint Omer

'Saint Omer' is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

 • Regie

  Alice Diop
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Guslagie Malanga, Kayije Kagame
 • Land van oorsprong

  Frankrijk
 • Genre

  Drama
Centraal staat Rama (Kayije Kagame), een journaliste die aan een boek werkt over Medea en binnenkort moeder wordt. Haar research brengt haar naar Saint Omer, waar ze het proces bijwoont van Laurence Coly (Guslagie Malanga): een jonge vrouw uit Senegal die in Frankrijk filosofie studeert en zwanger wordt van een oudere Fransman. Ze houdt de zwangerschap en de geboorte verborgen, en laat de baby bewust achter op het strand om meegenomen te worden door de vloed. Tijdens haar proces beweert ze dat ze behekst en vervloekt was. De haast onvatbare daad van de vrouw roept allerlei ongrijpbare geesten uit Rama’s eigen verleden op. Vragen rond oorsprong en opvoeding, en of ze zelf geliefd en gewenst was door haar moeder.
‘Saint Omer’ is het fictiedebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop, bekend van maatschappelijke Franse documentaires zoals Nous (2021). ‘Saint Omer’ won al de Grand Prix voor beste film op het Filmfestival van Gent, de Zilveren Leeuw in Venetië en wordt namens Frankrijk ingezonden voor de Oscars.

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland