Bestel tickets
Rose, Nordisk Film

2022 – 106 min.

Rose

Hartverwarmend drama waarin de Deense Ellen haar schizofrene zus Inger meeneemt op een memorabele busreis naar Parijs. Deze voorstelling is in samenwerking met Stjoer.

 • Regie

  Niels Arden Oplev
 • Gesproken talen

  Deens
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen
 • Land van oorsprong

  Denemarken

Met nagesprek over psychische kwetsbaarheid

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden.

Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis.

‘Rose’ is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev (‘Millennium: Mannen die vrouwen haten’, ‘Mr Robot’). Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (‘The legacy’), Søren Malling (‘Borgen’) en met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (‘The killing’).

Alle voorstellingen

Dinsdag 7 februari

Dinsdag 7 februari

19:30 u

Blauwe Zaal

Tickets kopen