Bestel tickets

2004 – 90 min.

Pluk van de Petteflet (6+)

Kinderfilm in dbieb

Pluk rijdt in zijn kraanwagentje op zoek naar een huis en de ietwat dommige duif Dollie vertelt hem dat het torenkamertje van de Petteflet leegstaat. Daar ontmoet hij alle figuren uit het bekende boek: Pen, Aagje en haar moeder mevrouw Helderder, Langhors en Zaza de kakkerlak.

 • Regie

  Ben Sombogaart, Pieter van Rijn
 • Gesproken talen

  Nederlands

Informatie

 • Land van oorsprong

  Nederland
 • Genre

  Familiefilm

Je voorjaarsvakantie begint bij dbieb!

We vertonen de film ‘Pluk van de Petteflet’, naar het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Op een mooie dag komt een klein rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden met aan het stuur een jongetje van een jaar of acht. Het is Pluk en hij is op zoek naar een huisje om in te wonen. Als hij zijn tentje wil opzetten in de Torteltuin ontmoet hij Dollie de Duif die hem attendeert op het leegstaande torenkamertje boven op de Petteflet. Pluk vraagt zich af of hij daar wel mag wonen, maar Dollie weet het zeker. De kamer staat toch leeg. In de Petteflet maakt Pluk allerlei nieuwe vrienden, zoals Aagje, de Stampertjes en Meneer Pen, maar ook de dieren Zaza, Langhors, Karel met de houten poot en Duizeltje. Wanneer hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigt dreigt te worden, zet Pluk alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden. Maar of het hem lukt….?

Programma

In de voorjaarseditie van het Popcornfestival in dbieb kan genoten worden van de leukste kinderfilms met bijhorende activiteiten. En natuurlijk van gratis popcorn en ranja!

De inloop is vanaf 13:45 en daar kan je direct aan de slag: Je maakt een Stampertje. Een wat?! Kom maar gauw naar de film, en ontdek wie de Stampertjes zijn!

Leeftijdsadvies: 6+

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland