Parasite

Zuid-Korea, 2019, 131'
Regie : Joon-ho Bong
Acteurs : Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

★★★★★ VPRO/Cinema
“De eigenzinnige en onvoorspelbare film begint grappig, wordt almaar donkerder, en werkt toe naar een explosief einde. Bong (‘The Host’, ‘Okja’) mixt een heleboel genres (drama, slapstick, satire, horror), maar slaagt er moeiteloos in daar een soepel geheel van te maken. Extra vermelding voor het vloeiende camerawerk van Hong Kyung-pyo. Glorieuze winnaar van de Gouden Palm op Cannes2019.”

★★★★★ De Morgen
“Wie bij ‘Gouden Palm’ meteen denkt aan ontoegankelijke, contemplatieve drama’s zal aangenaam verrast zijn door ‘Parasite’. Meesterlijk gefilmd, vlijmscherpe satire én een verrukkelijk grappige publiekslieveling: Bong Joon-ho’s winnaar in Cannes is het allemaal.”

Waarom jij de Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’ absoluut niet mag missen – volgens Esquire
Lees het artikel hier

Voorstellingen

DELEN: