Paradise Drifters

Nederland, 2020, 95'
Regie : Mees Peijnenburg
Acteurs : Jonas Smulders, Tamar van Waning, Bilal El Mehdi Wahib

PARADISE DRIFTERS

Rauwe roadmovie
Een naakt lichaam in de duisternis, schreeuwend uit alle macht, zonder geluid te maken. We kijken naar Yousef in het poëtische openingsbeeld van ‘Paradise Drifters’. De tiener heeft hulp nodig. Liefde. Of op z’n minst een beetje aandacht. Maar net zoals bij de twee andere hoofdpersonen in deze rauwe roadmovie is er niemand die zich nog om hem bekommert. Yousef mag zijn jeugdinrichting verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe is ongewenst zwanger van haar stiefvader en vlucht naar Barcelona. Lorenzo wil met drugssmokkel snel geld verdienen. Dat deze drie jongeren elkaar onderweg ontmoeten, wil nog niet zeggen dat ze uit de ellende zijn…

Speelfilmdebutant Mees Peijnenburg deelt harde klappen uit aan zijn personages, een voor een sterk vertolkt door de jonge cast die bestaat uit o.a. Jonas Smulders, Bilal Wahib en nieuwe ontdekking Tamar van Waning (bekend van NPO3 Dream School). Een uitweg is niet zomaar gevonden in deze wrede wereld. Maar hoe meer het onderlinge vertrouwen groeit, hoe bevrijdender ‘Paradise Drifters’ wordt.

SliekerTalks
Wij spraken regisseur Mees Peijnenburg & acteur Jonas Smulders voor de eerste twee SliekerTalks die gaan over Paradise Drifters. Mees vertelt je over hoe ze een scene moesten draaien in een achterstandswijk waar de dreiging van kalasjnikovs op de loer lag en Jonas vertelt hoe hij een tand liet trekken om deze rol te bemachtigen. Dat en veel meer in onderstaande SliekerTalks.

SliekerTalks #2 | Acteur Jonas Smulders over Paradise Drifters

SliekerTalks #1 | Regisseur Mees Peijnenburg over Paradise Drifters

Voorfilm
‘Paradise drifters’ wordt vooraf gegaan door de korte film ‘Un creux dans mon coeur‘ van Mees Peijnenburg.

De trailer
Hier kan je kijken naar de trailer.

Voorstellingen

DELEN: