Bestel tickets

2015 – 95 min.

Paddington

Na een aardbeving verlaat beertje Paddington Peru en gaat naar Engeland. Hij komt terecht op het treinstation in Londen en de familie Brown besluit hem mee naar huis te nemen. Dan wil een preparateur hem vangen en opzetten in het museum.

 • Regie

  Paul King
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Ben Whishaw, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Nicole Kidman, Jim Broadbent, Imelda Staunton, Michael Gambon
 • Land van oorsprong

  Groot Brittannië
 • Genre

  Familiefilm en Komedie

Grappig, creatief en hartverwarmend. Dat is ‘Paddington’. Het schattige beertje steelt ieders hart in dit uiterst charmante avontuur. Vol warmte, gezelligheid, droogkomische woordgrappen en visuele humor.

Het vriendelijke maar klunzige beertje (met de stem van Ben Whishaw) is geboren in ‘donker Peru’, waar hij door zijn tante op een boot richting Londen wordt gezet. Daar kwam immers ooit een vriendelijke ontdekkingsreiziger vandaan, die de beren in het verleden Engels leerde en van die lekkere marmelade achterliet. Eenmaal in Londen wordt het beertje opgevangen door de familie Brown. Stijve vader Henry (Hugh Bonneville uit ‘Downton Abbey’) laat hem het liefst aan zijn lot over; lieve moeder Mary (Sally Hawkins) stelt voor hem toch tenminste tijdelijk onderdak te bieden. Intussen probeert een snode dierenopzetter (Nicole Kidman) Paddington te vangen om hem tentoon te stellen in het museum. En dan barst het avontuur pas los!

Een werkelijke hartverwarmend film, omdat Paddington door zijn aanwezigheid in huize Brown het missende puzzelstukje blijkt te zijn om het wat disfunctionele gezin weer in harmonie met elkaar te brengen. En dat zonder dat de film zoetsappig wordt! Daarnaast bevat ‘Paddington’ ook nog eens een mooie boodschap over gastvrijheid en aardig zijn tegen vreemden, waar je als je wilt een metafoor voor immigratie in kunt zien. De titelheld zegt het zelf: “Everybody’s different, but anyone can fit in.” Neem die boodschap ter harte en zorg ervoor dat een bezoekje aan ‘Paddington’ een plaatsje in je agenda krijgt.

Officieel geen onderdeel van het jubileumprogramma ter ere van 10 jaar Slieker. ‘Paddington’ kwam in 2015 naar de Nederlandse bioscopen, en hoewel de beregoede film bij (bijna) alle teamleden bovenaan het lijstje stond werd hij niet geselecteerd voor de ’10 jaar Slieker’-selectie. Misschien begrijpelijk – aangezien het nu niet direct een echte filmhuisfilm is – maar unaniem besloot het team om de film dan toch eenmalig buiten de selectie te vertonen. “Hors concours” noemt Harmen dat. Ja, wij moesten ook even googlen.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Zaterdag 29 april

Zaterdag 29 april - Let op: maar één keer te zien

13:15 u

Roze Zaal

Tickets kopen