2023 – 110 min.

One Life

Laatste kans!

Het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered.

 • Regie

  James Hawes
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin
 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk
 • Genre

  Drama

‘One life’ vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (‘The two popes, ‘The father’) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (‘Emma’, ‘Beast’) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter (‘Alice in wonderland’, ‘The king’s speech’, ‘Sweeney Todd’) en Sir Jonathan Pryce (‘The two popes’, ‘The wife’).

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland