Nederlands Film Festival: Nr.10

Nederland, 2020, 100'
Regie : Alex van Warmerdam
Acteurs : Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Gene Bervoets, Pierre Bokma

Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde. Ga de straat uit, om de hoek en alles is zoals het vroeger was. Of gek genoeg heel anders.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

Na ‘Borgman’ en ‘Schneider vs. Bax’ is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie. De belangrijkste rollen in ‘NR.10’ worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

De vertoning van Nr. 10 op 30 september wordt gehost door Kijk Ons. Kijk Ons presenteert en promoot de verscheidenheid van het Nederlandse artistieke filmaanbod in filmtheaters in het hele land.

Voorstellingen

do 30 september 2021
20:30
Blauwe Zaal
DELEN: