Bestel tickets

2023 – 98 min.

Mutiny in heaven: The Birthday Party

The Sound of Slieker

Het verhaal over de opkomst, het succes en de onvermijdelijke ondergang van The Birthday Party, de eerste band van Nick Cave. Een spannend en intrigerend verhaal over epische strijd, artistiek genie en totale disfunctionaliteit.

 • Regie

  Ian White
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Nick Cave, Mick Harvey, Tracy Pew, Rowland S. Howard, Phil Calvert
 • Land van oorsprong

  Australië
 • Genre

  Documentaire en Muziek

Nick Cave is door de jaren heen gerijpt als een goede wijn, waardoor zijn iconische status als ongeëvenaarde artiest en songwriter enorm is. In de opwindende nieuwe film ‘Mutiny in heaven’ bieden Nick en zijn eerste band, The Birthday Party, een ongefilterde, intieme en meeslepende verkenning van de invloedrijke postpunkgroep die hem naar het wereldtoneel katapulteerde.

De film, exclusief verteld door de oorspronkelijke bandleden, duikt diep in de psyche van de band en beschrijft hoe Nick Cave en zijn schoolvrienden het publiek opschrikten met hun confronterende optredens, oergeschreeuw, gothic horror en anarchistische levensstijl. Met nooit eerder vertoonde persoonlijke beelden van bandleden, dynamische animaties en adembenemende concertfragmenten, biedt de film een zweterige, opwindende blik vanaf de eerste rij bij een van de meest legendarische live-acts. “Voorbestemd om meteen een documentaireklassieker te worden”.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland