Martin Eden

Italië, 2019, 129'
Regie : Pietro Marcello
Acteurs : Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato

Bij de voorstelling van woensdag 27 november is er een inleiding verzorgd door Filmkrant Live!

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena.

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

Inleiding
Woensdag 27 november verzorgt Filmkrant Live een inleiding van ongeveer 25 minuten over het boek van Jack London én de film.

★★★★ de Volkskrant
‘Hoofdrolspeler Luca Marinelli, die volop vuur in zijn blik stookt, is spectaculair om naar te kijken en luisteren’

Voorstellingen

DELEN: