Mantra, sounds into silence + mantra-sessie

Spanje, 2017, 85'
Regie : Georgia Wyss

Kom mantra’s zingen in Slieker!
Ben je ervaren in het zingen van mantra’s of heb je het nog nooit gedaan? 7 juli gaat Saskia Boom na afloop van de film ‘Mantra: Sounds into silence’ met de mensen in de zaal enkele mantra’s chanten.

Wat zijn mantra’s?
Mantra’s zijn gebeden die sinds duizenden jaren worden gezongen, gezegd, gepreveld of zelfs gedacht, met name in het boeddhisme en hindoeïsme. Ze kunnen bestaan uit woorden, klanken of een combinatie. Mantra’s komen oorspronkelijk uit India, waar ze in de heilige taal het Sanskriet werden gericht aan verschillende goden en goddelijke aspecten.

Ohm, Ah en Hum
Yoga Mantra’s hebben een bijzonder effect. Het herhaaldelijk chanten van de mantra klanken haalt je uit het mentale proces en brengt je in contact met de stilte in jezelf. Vanuit deze rust voel je je verbonden met het universum. Het chanten met meerdere mensen tegelijk versterkt deze verbondenheid en die met elkaar, bijvoorbeeld met het zingen en herhalen van de klanken ohm, ah en hum. Beleef 7 juli in Slieker wat mantra zingen met je doet!

De film
De documentaire ‘Mantra: Sounds into Silence’ neemt je mee op een muzikale reis rond de wereld. We ontmoeten we allerlei mensen van diverse achtergronden, variërend van Tibetaanse monniken, hip-hop muzikanten en gevangenen, die verslag doen van de blijvende positieve effecten die het Kirtan-zingen (mantra’s) heeft op hun gevoelsleven. Ook zien we dat er neurologisch steeds meer bewijzen komen van de meetbare positieve invloeden van meditatie en chanting.

Regisseur Georgia Wyss legde met art director Wari Om prachtige opnames van optredens vast van bekende Kirtan artiesten als Deva Premal & Miten met Manose, Krishna Das, Snatam Kaur, Jai Uttai, MC Yogi en Dave Stringer.

Na afloop mantra chanten onder leiding van Saskia Boom!
Na afloop zal Saskia jullie dus uitnodigen om enkele mantra’s met elkaar te chanten. Tijdens haar Kundalini yoga opleiding en beoefening heeft zij ervaren dat mantra’s een toegevoegde waarde vormen. Saskia zal 3 prachtige mantra’s uitzoeken die men gedurende een half uur met elkaar kan chanten. De tekst wordt geprojecteerd op het scherm en de ondersteunende muziek is afkomstig van bekende mantra zangers. Als je tijdens de mantra graag op de grond wilt zitten, neem dan je yogamat, meditatiekussen en/of schapenvachtje mee.

Voorstellingen

DELEN: